G Noktası Nedir, Nerededir?

Image

G Noktası Nedir, Nerededir?

G Noktası Nedir, Nerededir?
G Noktası, vajinanın girişinden 4-5 santimetre içerde ve üst tarafta bulunur. Genişliği 1-2 santimetre kadardır.  Klitoral sinir ağı uçlarının birleşim noktası ile vajina kanalı arasındaki yerdir. Bu bölgede yoğun sinir ağı bulunur ve erojen bölge olarak kabul edilir. Bölgenin uyarılması kadının orgazmını kolaylaştırır. İlişki sırasında penis vajinadan içeri girdiğinde klitoris sapı dediğimiz o noktaya kadar ulaşırsa bölge uyarılır ve skene bezlerinde daha çok  salgı salınır. Buna bağlı olarak da kadın boşalır. Boşalma, tıpkı erkeklerdeki süreç gibidir. G Noktası kadın prostatı olarak da bilinir.
G Noktası terimi ilk kez 1950 yılında Alman Jinekolog Ernst Grafenberg tarafından ortaya atılmıştır. Kadının haz ve zevk noktası olarak da bilinen bölgeyi kendinizin de hissetmesi mümkündür. Bunun için önce ellerinizi hijyenik olarak temiz hale getirmelisiniz sonra da işaret  ve orta parmağınızı vajinadan içeri sokup 4-5 santimetre kadar ilerlettikten sonra  ön tarafa doğru bastırmalısınız. Doku olarak daha kalın ama daha hassas olan G noktasının yerini bulursunuz. İdrar hissi varken yani mesane doluyken cinsel ilişkiye girerseniz ya da bu  muayeneyi yaparsanız G noktanızı daha belirgin hissedersiniz.

G Noktası İdeal Pozisyon Hangisidir?

G noktası için 2 çeşit ideal pozisyon vardır. Kadının ilişki sırasında üstte olduğu pozisyon G noktası için ideal pozisyonlardan biridir. Çünkü penisin bölgeye teması daha çok ve yoğun olduğundan kadının zevk alma ihtimali artmaktadır. G noktasını daha iyi hissetmek için diğer bir yöntem ise mesane doluyken yani idrar hissi varken ilişkiye girmektir. G noktası idrar hissi olduğunda belirginleşir ve kadın daha çok zevk alarak kolaylıkla orgazm olur. G noktasını uyaran cinsel aletler ve objelerde orgazmı kolaylaştırmak için kullanılabilir. Ayrıca büyütme işlemleriyle de  G noktası dört katına kadar büyütülmekte ve cinsel haz artmaktadır.

Image